Bereid brugklasleerlingen voor op de het nieuwe en aangepaste schooljaar

De maatregelen rondom het Coronavirus hebben veel invloed op onze samenleving. Zeker binnen het onderwijs. Je wilt juist in deze tijd zorgvuldig omgaan met je nieuwe leerlingen en hen voorzien van de juiste informatie.

Je kunt hierop inspelen door gebruik te maken van een eigen Brugklas App. Zo deel je eenvoudig informatie en bereid ouders en leerlingen voor op het nieuwe schooljaar.

Klaar voor de anderhalve meter-samenleving

Hoe gaat 1.5e meter afstand eruit zien op de middelbare school? Hoe bereid ik me het beste hierop voor? En wat gaat er veranderen voor mij? Het zijn allemaal vragen die leerlingen hebben. Juist in deze tijd hebben zij extra behoefte aan informatie. Al deze informatie deel je gemakkelijk via de Brugklas App. Hiermee is alle informatie gebundeld en beschikbaar via één kanaal.

Start direct na inschrijven met communiceren

Na inschrijving laat de communicatie naar de nieuwe leerlingen meestal op zich wachten. Daarna verloopt de communicatie vaak via meerdere kanalen omdat je als school werkt met verschillende systemen. Ouders en leerlingen krijgen mailtjes, ze ontvangen post, via de website kunnen ze informatie vinden en uiteindelijk krijgen ze ook nog eens een geprinte schoolgids. Verschillende kanalen om mee te communiceren leiden vaak tot verwarring en zorgen voor onrust.

Deel praktische informatie, corona maatregelen en protocollen

Met een eigen Brugklas App communiceer je vanuit één systeem met nieuwe leerlingen en ouders. Direct na de inschrijving informeer en communiceer je met hen via je eigen app. In deze app, welke geheel in de huisstijl van jouw school is, kunnen ouders en leerling alle informatie terugvinden. Van een duidelijke uitleg over de regels op school, de coronamaatregelen, tot video’s over hoe je boeken moet kaften. Deze app is al ruim voor de start van schooljaar te downloaden zodat ouders en leerlingen tijdig geïnformeerd zijn. Ook hebben ze altijd en overal de informatie letterlijk bij de hand!

Zorg voor een onbezorgde start

Niet alleen het Coronavirus zorgt voor vragen bij leerlingen. Een nieuwe omgeving, andere systemen en nieuwe verwachtingen zijn ook zaken waar nieuwe leerlingen zich zorgen om maken. Zaken die voor huidige middelbare scholieren vanzelfsprekend zijn, maar nog totaal onbekend zijn voor nieuwe brugklassers. Bereid hen voor door praktische informatie te delen, denk hierbij aan: aanschaf van schoolspullen, wat te doen als je te laat komt en het gebruik van boeken.

Om leerlingen een onbezorgde start te bezorgen deel je een checklist, aangepaste regels, ervaringen en andere praktische informatie via je eigen Brugklas App. Zo weten leerlingen precies wat hen te wachten staat ook in deze Corona tijd.

Verstuur pushberichten, juist nu!

Bereid je nieuwe leerlingen voor op de 1.5 meter-samenleving binnen jouw school. Naast het delen van informatie kan je ook pushberichten naar alle gebruiker van de app sturen. Hiermee bereik je iedereen direct. Stuur bijvoorbeeld een pushbericht om leerlingen eraan te herinneren dat ze verplicht desinfecterende handgel moeten gebruiken bij binnenkomst van de school.

Zo starten leerlingen ook in deze bizarre tijd met een gerust gevoel aan een nieuw avontuur!

Houd jouw app eenvoudig up-to-date

Door het Coronavirus worden de genomen maatregelen regelmatig aangepast. Deze aanpassingen verwerk je eenvoudig en snel via ons Content Management Systeem. Hierdoor is jouw app altijd up-to-date en zijn leerlingen direct op de hoogte van de aanpassingen!

Probeer nu gratis!

Interesse in een eigen Brugklas App voor jouw school? Vraag dan nu een gratis test app aan!