Minder contactmomenten, meer betrokkenheid

De brugklassers van nu zijn altijd online en vooral op deze manier verbonden met elkaar. Hoe zorg jij ervoor dat jouw school ook op deze manier verbonden raakt met deze groep jongeren? Via Facebook, Instagram, TikTok of een eigen app?

Minder contact door covid-19
Dat het schooljaar er voor deze brugklassers heel anders uitzag dan voor die van vorig jaar is ongetwijfeld. Minder real life les, meer thuisstudie en dat allemaal terwijl zij ook nog moesten wennen aan hun nieuwe school.

Hoe houd je hen verbonden en creëer je de juiste sfeer? Video’s, foto’s en beschikbare informatie doen al heel veel. Laat leerlingen vlogs maken over hoe zij thuis studeren of laat hen foto’s sturen van hun studeerplek en deel deze in een app of ander platform.

Ook het beschikbaar stellen van de nodige informatie op één platform zorgt voor overzicht en minder frustraties. Wel zo fijn, dat thuis studeren is al erg genoeg.

Creëer duidelijkheid en eenvoud
Zoals hierboven al beschreven is er niets zo irritant dan informatie die lastig te vinden is. Staat het in de mail, op Teams, op Facebook of toch op de portal? Creëer eenvoud door alle informatie, video’s, vlogs, foto’s en meer te verzamelen op één centrale plek. Scheelt voor jullie een hoop vragen en is voor de leerlingen veel ‘chiller’ zoals zij zouden zeggen.

Een eigen Brugklas App is hier absoluut een geschikt middel voor: super cool, handig én brugklassers hebben hun telefoon altijd bij de hand. Geen smoesjes meer, de hond kan moeilijk hun telefoon op eten. ;)

Ga jij ervoor? Vraag vandaag nog een gratis test app aan!